vineri, 13 noiembrie 2009

"...in lumea asta mica,sluta...."

...oare mai exista si altceva , mai de soi, decit circul acesta ieftin pe care-l suportam zilnic . Ce mi se pare mai trist este ca noi si platim acest spectacol , in plus platim obligatoriu.Dupa cum s-au bagat toti guvernantii, in datorii , pe spinarea tarii , probabil vor plati si copii copiilor nostrii.
In 2 vorbe ;
1990 - nea Nicu ne-a lasat fara datorii , cu o economie cit de cit functionala si intr-o anumita masura , desi flaminzi , stapini in tarisoara noastra .
2010 - acum : 120 miliarde de EURO datorii externe , economie - spre 0 , tarisoara e a noastra mai mult cu numele.Bogatiile subsolului , agricultura , industrie ,ADIO , multe,multe importuri!
O parte din noiiiiii ..........nu mai sintem flaminzi ,daaaaaaaar o si mai mare parte DA!
Unii ne-am mai cirpit ,o masina , o casuta , o renovare de apartament , o excursie in tari straine siiiiiiiiiiii......... un hirdau de datorii, in banci ,cu super dobinzi si comisioane , asa , sa ne saturam de capitalism !
Uniiiii , care sint mai unii decit noi toti , au devenit multi milionari si miliardari , asa , mai mult din nimic si doar pe cai "CINSTITE"!!!!! Bravos ! Multi dintre ei sint lipsiti de orice decenta , au creat o lume hida , grotesca , care de multe ori infioreaza si ca sa fie treaba treaba televiziunile se inghiesuie sa-i filmeze , sa faca emisiuni "inteligente" ,despre ei si viata lor de succes.
....si toata astea.....pentru ce ?!
Zilele trecute , cel mai demn urmas al lui Ceausescu (pe care mai are un pic si-l depaseste!!!!)a promis ,la o intilnire, cu profesorii ,ca salariile vor creste cu 70 % , pina in 2015! O doamna invatatoare l-a apostrofat ,spunind ca dinsa munceste de 25 de ani si nu mai are rabdare inca 6 ! Cum adica ? Ai rabdat 25 si nu mai rabzi inca 6 ? Ce tupeu ,soro ! Trebuia sa-i sari de git ,sa-l pupi si sa-i promiti ca-l votezi de 10 ori , cu toata familia ta , il faceai fericit , pe bune ! Cum poti fi asa de dura si nemiloasa cu dl.Presedinte ?
Cind eram copil ascultam basmul "Fetita cu chibrituri" de H.C. Andersen (povestit de Octavian Cotescu , ce minunata voce , ce talent!) si de fiecare data eram foarte trist , la sfirsit .......
........uneori cred , ca ni se cam termina chibriturile si o sa murim de frig si invatatoarea asta N-O SA MAI RABDE ATITA TUPEU INCA 6 ANI !!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu